Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/home/escenaris.cat/web/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 2081 Presentació – Escenaris

Presentació

Una mica més feliços

Les arts escèniques són, ara per ara, l’espai de creació per excel·lència. A l’escenari o al carrer, al davant dels nostres ulls, hi batega la literatura, la música, la dansa i el circ, la màgia…  Per això l’aposta del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona per les quinze edicions d’ Escenaris no és només un encert, sinó fruit de l’obligació de les administracions públiques de crear espais de cultura de primer nivell per a una població, per sort, cada vegada més exigent i més crítica. Escenaris permet que municipis petits -a vegades molt petits- programin i exhibeixin obres excel·lents signades i interpretades pels millors professionals; permet també fidelitzar un públic que itinera d’un poble a un altre sabent que arreu hi trobarà una programació   de qualitat.   Però Escenaris encara fa una altra funció de molt de valor, que és treballar per a la creació de nous públics a través d’activitats complementàries als espectacles. Això, que segurament en xifres dóna un resultat discret, té en canvi una importància extraordinària: el fet d’arribar a aquella població que, per diverses raons,  necessiten encara que algú els obri la porta i els acompanyi al món de les arts escèniques.   

Aquest 2019 s’incorporen a la cartellera d’Escenaris la sala La Planeta i el Teatre Municipal, tots dos de Girona. Podríem dir, doncs, que tota la creació dels escenaris i els carrers, a la comarca del Gironès, des del més petit dels municipis fins a la capital, queda mancomunada en el projecte d’Escenaris. Una oferta excel·lent, com cada any,  per compartir, gaudir, créixer i ser tots plegats una mica més feliços.

Consell Comarcal del Gironès

Diputació de Girona