Sumes de talent

És evident que només compartint experiències i coneixement s’arriba a l’èxit, i que l’èxit veritable sempre és un procés de sumes de talent. En l’àmbit de la cultura, que és una gran eina de cohesió social,  aquesta mancomunació és, avui per avui, de vital importància. Escenaris neix, precisament, d’aquesta suma d’esforços:    aquest projecte del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona,  plenament consolidat -celebrem la 14a. edició- i altament valorat, fa possible que teatre professional d’excel·lència arribi, aquest 2018, a 16 pobles del Gironès a través de més de 80 espectacles per a públic adult, familiar, dansa, circ i escenaris mòbils. Escenaris permet que municipis petits siguin programadors solvents i puguin exhibir obres de primer nivell. També permet el benefici d’una difusió conjunta, a sota el seu paraigües, de tots els espectacles, i facilita de compartir un públic itinerant, atent a la cartellera, que es mou cada vegada més d’un municipi a l’altre per consumir cultura. Però és que a més, Escenaris també fa possible allò que l’omple d’autèntic sentit:  la creació de nous públics a través d’activitats complementàries als espectacles, pensats específicament per a cada municipi i, sobretot, la possibilitat que ofereix a persones amb risc d’exclusió social d’accedir als espectacles. És així com Escenaris, a través d’aquest mosaic d’Arts Escèniques, contribueix a fer que els habitants del Gironès siguin persones més lliures i crítiques.

Enguany Escenaris s’ha volgut sumar a la commemoració de l’any Puig i Cadafalch, l’arquitecte i president de la Mancomunitat que va posar en valor els Banys Àrabs de Girona. Així doncs, Escenaris s’inaugura amb el monòleg de Marc Rosich interpretat per Sergi Mateu que porta per títol, precisament Puig i Cadafalch, un croquis. El fet que aquest espectacle es faci a La Planeta de Girona, la sala degana del teatre independent gironí, ens fa molt feliços.

Escenaris 2018 us presenta la major part del teatre professional que

es fa a la comarca del Gironès des del gener fins al juny. En total són 86 representacions dins els apartats de Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ, Escenaris de Dansa. Tot plegat organitzat per 16 ajuntaments i amb la coordinació i el suport del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona.

Consell Comarcal del Gironès
Diputació de Girona