El talent creador de les arts escèniques s’escampa un any més pels pobles del Gironès gràcies a Escenaris, un projecte amb tretze anys de vida, consolidat i imprescindible.

La raó de ser d’Escenaris és portar teatre professional arreu de la comarca, i des dels seus inicis la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès es van conjurar per sumar esforços i fer-ho possible. Així, gràcies a la clara aposta d’aquestes institucions per mancomunar cultura, cada any teatre professional de primer nivell arriba als pobles del Gironès, alguns dels quals, per les seves dimensions, tindrien dificultats per portar a terme una programació solvent. Escenaris aplega, doncs, pobles petits i municipis més grans -disset en total en l’edició d’enguany-, que van de la mà i comparteixen aquest catàleg de més de 100 representacions per a públic adult, familiar, dansa, circ, cafè teatre i escenaris mòbils. El paraigua d’Escenaris els permet bene ciar-se d’una difusió conjunta –disset altaveus sonen més fort que un de sol-, compartir públic atent a la cartellera –cada vegada els espectadors troben més natural d’anar itinerant del seu poble al del costat o a l’altre per veure aquella obra esperada, aquella actriu consagrada, o aquell jove actor promesa-, i reforçar espais escènics antics i descobrir-ne de nous: sempre, però, amb la garantia de la màxima qualitat de les programacions. No cal dir que, a més –i això és molt important-, Escenaris fa créixer els pobles i reforça el sentiment de pertinença a la comarca. N’estem molt orgullosos.

Escenaris 2017 us presenta la major part del teatre professional que es fa a la comarca del Gironès des del gener ns al juny. En total són 127 representacions dins els apartats de Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ, Escenaris de Màgia i dels diversos espais dedicats al Cafè Teatre. Tot plegat organitzat per 17 ajuntaments i amb la coordinació i el suport del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona.

Consell Comarcal del Gironès
Diputació de Girona